Anda sedang mencari penginapan homestay yang cantik, selesa dan berpatutan di Bandar Baru Bangi?

Tahniah kerana anda telah menjumpai The Terrace @ Seksyen 4! The Terrace @ Seksyen 4 merupakan sebuah homestay yang besar dan selesa di Bandar Baru Bangi (terletak di Seksyen 4 Tambahan, Bandar Baru Bangi) yang sangat sesuai untuk memuatkan keluarga yang besar untuk bercuti bersama-sama atau menziarahi kenduri kahwin. Selesa untuk 10 – 15 pax!

The Terrace @ Seksyen 4 merupakan rumah teres 2 tingkat beserta 4 bilik tidur yang besar dan selesa. Bandar Baru Bangi terletak berdekatan dengan Kajang, Putrajaya, Cyberjaya, Seri Kembangan dan hanya lebih kurang 30 minit ke KLCC dan ke KLIA tanpa gangguan trafik.

Berminat? Hubungi kami sekarang

Whatsapp: +6011 5628 3768.

The Terrace @ Seksyen 4 terletak sangat berdekatan dengan restoran, kedai Mamak, kedai runcit, kedai dobi, dan sebagainya – dengan hanya berjalan kaki!

Anda akan menyukai The Terrace @ Seksyen 4 kerana katil yang selesa, dapur yang lengkap dengan peralatan memasak termasuklah Microwave Oven, Gas Stove, Water filter dispenser, peti ais yang besar dan sebagainya yang kami sediakan untuk anda. The Terrace @ Seksyen 4 amat sesuai untuk keluarga yang besar, kumpulan rakan-rakan yang ramai, lawatan kerja dan sebagainya.

Berminat? Hubungi kami sekarang

Whatsapp: +6011 5628 3768 .

Sekiranya anda sedang menggunakan telefon sekarang, tekan sini untuk menghantarkan Whatsapp dengan mudah.

Selamat datang ke THE TERRACE  @ SEKSYEN 4, BANDAR BARU BANGI, MALAYSIA

1. The Space

Bilik tidur: 4 (Semua bilik dilengkapi aircond dan kipas)
Bilik Air: 3 (Semua bilik air dilengkapi dengan water heater)
Jenis Rumah: Rumah teres 2-tingkat (tengah/intermediate)
Jenis Hiasan: “Fully furnished” dengan kesemua 4 bilik tidur dipasang penghawa dingin bagi memberikan suasana yang nyaman di dalam rumah.
Tempat letak kereta : Dua buah kereta boleh disimpan di dalam rumah
(Boleh memuatkan lagi beberapa buah kereta di hadapan rumah)

Rumah terletak di hadapan Taman Permainan, memudahkan sekiranya anak-anak Tuan/Puan ingin bermain di Taman Permainan tersebut.

2. Muatan

The Terrace @ Seksyen 4 boleh memuatkan 10-15 orang dengan selesa di atas 5 buah katil size Queen. Kami juga ada sediakan sofa-bed di ruang tamu. Kita juga ada sediakan 2 tilam lipat bersaiz single untuk kegunaan anda.

Di The Terrace @ Seksyen 4, terdapat sebuah ruang tamu yang luas iaitu di tingkat 1. Ruang tamu ini dilengkapi dengan sofa set dan TV set beserta Astro Njoi.

3. Ruang makan dan dapur

Ruang makan The Terrace @ Seksyen 4 Bandar Baru Bangi yang terletak di tingkat 1 dilengkapi dengan set meja makan yang boleh memuatkan 6 orang pada satu masa.

Dapur kami dilengkapi dengan peti ais, cerek air, penapis air, peralatan memasak dan sedia untuk digunakan. Kami juga ada menyediakan microwave oven dan juga gas stove untuk kegunaan anda. Pinggan dan cawan juga disediakan dengan lengkap untuk kegunaan anda.

Di dapur The Terrace @ Seksyen 4, kami sediakan Gas Stove, Peti Ais, Rice Cooker, Microwave Oven dan juga Water Filter Dispenser Hot/Cold untuk kegunaan anda.

3. Keselesaan

Kami menyediakan katil divan beserta tilam yang empuk, bantal bertaraf hotel dan duvet.

Kami juga menyediakan tuala yang empuk untuk kegunaan anda seisi keluarga di The Terrace @ Seksyen 4, Bandar Baru Bangi!

Kesemua 4 bilik tidur dilengkapi dengan penghawa dingin dan kipas siling untuk keselesaan anda! Terdapat 1 bilik tidur di Tingkat 1 dan 3 bilik tidur di Tingkat 2.

3 bilik tidur bersambung dengan bilik air (2 bilik berkongsi bilik air yang sama). Kesemua 3 buah bilik air ini dilengkapi dengan water heater dan sabun mandi untuk kegunaan anda.

Susunan bilik tidur adalah seperti berikut:

Bilik Tidur 1 (Penghawa Dingin + Kipas Siling) – Bilik Besar (Tingkat 2)
2 katil saiz Queen beserta duvet dan jumlah 6 bantal bertaraf hotel untuk anda tidur dengan nyenyak.
1 unit penggantung baju dilengkapi dengan tempat letak baju kotor dan hangar.
1 bilik air persendirian dilengkapi dengan water heater, tempat penggantung towel dan sabun badan.

Bilik Tidur 2 (Penghawa Dingin + Kipas Siling) – Bilik Sederhana (Tingkat 2)
1 katil saiz Queen beserta duvet dan 3 bantal bertaraf hotel untuk anda tidur dengan nyenyak.
1 unit penggantung baju dilengkapi dengan tempat letak baju kotor dan hangar.
1 bilik air (berkongsi dengan Bilik Tidur 3) dilengkapi dengan water heater, tempat penggantung towel dan sabun badan.


Gambar: Bilik bersaiz sederhana.

Bilik Tidur 3 (Penghawa Dingin + Kipas siling) – Bilik Sederhana (Tingkat 2)
1 katil saiz Queen beserta duvet dan 3 bantal bertaraf hotel untuk anda tidur dengan nyenyak.
1 unit penggantung baju dilengkapi dengan tempat letak baju kotor dan hangar.
1 bilik air (berkongsi dengan Bilik Tidur 2) dilengkapi dengan water heater, tempat penggantung towel dan sabun badan.


Gambar: Bilik air yang bersambung dengan bilik kesemuanya dilengkapi dengan water heater, penggantung tuala, cermin dan sabun badan untuk kegunaan anda.

Bilik Tidur 4 (Penghawa Dingin + Kipas Dinding) – Bilik Kecil (Tingkat 1)
1 katil saiz Queen beserta duvet dan 3 bantal bertaraf hotel untuk anda tidur dengan nyenyak.
1 unit penggantung baju dilengkapi dengan tempat letak baju kotor dan hangar.
1 bilik air bersebelahan dengan bilik tidur ini dilengkapi dengan water heater, tempat penggantung towel dan sabun badan.


4. Kemudahan-kemudahan lain

Kami ada sediakan 1 set iron dan iron board untuk memudahkan anda dan keluarga menggosok pakaian sempena hari besar anda. Kami juga ada menyediakan mesin basuh di ruang laundry bersebelahan dengan dapur beserta dengan sabun basuh baju percuma.

5. Kerja

Kami juga ada menyediakan 1 unit meja dan kerusi di setiap bilik tidur di tingkat 2 untuk kegunaan anda semasa penginapan anda di The Terrace @ Seksyen 4

6. Hiburan Dalaman

Kami sediakan set TV dan Astro Njoi untuk anda.

7. Live and Play

Terdapat sebuah taman permainan untuk anak-anak anda di hadapan rumah tersebut. Sekiranya berminat dengan taman permainan yang lebih besar, terdapat Taman Tasik Cempaka di tengah-tengah Bandar Baru Bangi (lebih kurang 5 minit driving) di mana anda boleh pergi berjogging dan menjalankan aktiviti riadah.

Di Taman Tasik Cempaka juga mempunyai taman permainan yang besar untuk kanak-kanak (lihat gambar di bawah). Selain itu, terdapat juga Bangi Wonderland Waterpark yang terletak lebih kurang 15 minit dari Bandar Baru Bangi (anda perlu masuk ke Tol Bangi menghala ke Selatan dan keluar di exit Putra Mahkota, satu toll sahaja).

408353_414841305232537_500641946_n
Gambar: Taman permainan di Taman Tasik Cempaka, Bandar Baru Bangi.

Akses untuk Penginap

Anda boleh mengakses keseluruhan rumah. Selepas anda meletakkan deposit untuk booking, kami akan menyediakan guide untuk tujuan check-in.

Testimonial dari Pelanggan Kami

 

Harga biasa: RM599/malam

Harga Promosi Hebat

Harga: 

Jumaat, Sabtu, Ahad dan Cuti Umum:  RM500/malam

Isnin – Khamis: RM450/malam

Dapatkan diskaun RM50 dari jumlah keseluruhan harga untuk booking 2 malam atau lebih!

 

Jangan lepaskan peluang ini. Ini merupakan harga terbaik untuk rumah yang luas dan selesa ini di Bandar Baru Bangi dan dilengkapi dengan pelbagai kemudahan untuk anda.

 

Berminat? Hubungi kami sekarang

Whatsapp: +6011 5628 3768